Negativ SEO eksisterer skam

Negativ søgemaskineoptimering lever bedre end nogensinde

Jeg hører ofte fra programmører og andre IT-fagfolk (!), at negativ SEO er en myte. For hvordan skulle det kunne lade sig gøre at knuse andres placering i søgemaskiner – det lyder da næsten som en ammestuehistorie.

Men negativ SEO eksisterer i den grad og har det bedre end nogensinde. Og ja, det lyder næsten for nemt, at man kan skade sine konkurrenter i almighty Google ved at indkøbe billige affalds-links i udlandet frem for at arbejde positivt – og lang tid – for sine egne placeringer.

Såkaldt negativ søgemaskineoptimering eksisterer i flere former, men den mest normale er at få så mange links som muligt til at pege på en konkurrents hjemmeside. Og allerhelst inden for så kort tid som muligt, så det virker kunstigt og snyd-agtigt.

Ramt af negativ SEO? Kontakt et bureau nu

 

Affaldslinks kan skade din SEO

Typisk indkøbes disse links i udlandet fra nørder, der har adgang til robotter, som kan sprede dem lynhurtigt på blogs med en dårlig pagerank hos Google.

Pageranken er Googles grove succesvurdering af en hjemmesides vigtighed. Jo højere pagerank, desto mere seriøs er siden og dermed mere velegnet til at dele indhold med. Hvis siden har pagerank 0/10, er det groft sagt en form for affaldslink, der ikke har nogen positiv værdi – med mindre siden, det peger på, er helt ny.

Google matcher søgeord og hjemmesider ved hjælp af en tophemmelig matematisk algoritme, og det er denne, der giver smæk i søgemaskinerne, hvis man snyder eller andre gør det på vegne af én.

På jagt efter et bureau til SEO?

 

Negativ SEO i DK anno 2014

Det er svært at sige noget fornuftigt om negativ SEOs udbredelse i Danmark, men flere og flere er udsat for angreb. Især i webshop-branchen er det tillokkende at tage en genvej ved at “spamme” rivalens side til med dårlige links, men heldigvis er der stadig fornuftige forretningsdrivende til stede herhjemme.

Jeg har selv været angrebet af negativ søgemaskineoptimering op til flere gange af links fra bl.a. Kina og Tyskland. Og da alle siderne er på dansk, er det klart nok et firma eller en person i Danmark, som må have været på spil og bestilt en omgang uvenlig snask. Hvem der har stået for angrebet, er særdeles svært at bevise.

Ligeledes er det ikke til at sige, om vedkommendes handling er ulovlig – der har indtil videre ikke været retssager herhjemme om SEO (så vidt jeg ved), men for et års tid siden var en sag for retten om vildledende markedsføring med Google Adwords-annoncer.

Heldigvis kom mine hjemmesider sig hurtigt, og det ser man ofte – at de links, der rammer, resulterer i knap så meget. Måske bliver ens side mindre vigtig. Men ikke nødvendigvis så meget, at de vigtigste placeringer direkte dykker. Det er dog stadig for nemt at skyde genvej med den negative søgeords-recept, og man kan på nogle punkter undre sig over, at verdens dygtigste søgemaskine ikke er sværere at snyde i år 2014.

Men en algoritme er ikke et menneske, blot en dresseret formel til at holde styr på noget – i dette tilfælde internettet. Husk på det og god fornøjelse med den rene SEO her i forårstiden.